Get Adobe Flash player
News Aktuality Míra Popov vystrčil růžky

Míra Popov vystrčil růžky

Míra Popov vystrčil růžky

Evropský šampionát v Albacete

14 let a 7. místo v exkluzivním poli startujících jezdců při evropském šampionátu v Albacete, naprosto fantastická vizitka české silničářské naděje.

Na finálový závod mistrovství Evropy, který se konal ve španělském Albacete, se teprve čtrnáctiletý Míra Popov vydal trochu s obavami z nedoléčené a předčasně sundané sádry levého malíčku. Ošetřující lékař na dětské klinice nebyl z tohoto rozhodnutí nadšený, naopak mladému jezdci vyjmenoval veškeré možné komplikace, které by nastaly při možném pádu na ruku. „To mi zrovna moc optimismu nedodalo, ale vše bylo již zorganizované, a tak nezbylo než to jet zkusit a doufat, že při možném pádu na tu ruku nespadnu,“ vzpomíná Míra Popov na odjezd z České republiky.

„Při příjezdu do Albacete na nás čekalo příjemné počasí s teplotami lehce pod třicet stupňů a takovéto počasí vydrželo celý víkend,“ pokračuje své vyprávění mladý závodník. Páteční tréninky probíhaly celkem dobře a jak přibývala najetá kola, časy Míra tlačil pomalu dolů. „V páté zatáčce prvního volného tréninku přišel pád, kterého jsem se nejvíce obával. Vyjel jsem mimo stopu a už jsem šel na předek. Naštěstí vše dopadlo dobře a já se svezl jen po zadku.“

celý článek na www.bikeracing.cz

Sport news

Motosport news