Get Adobe Flash player
News Aktuality Pavel Gellner - vítěz MEZ Mistrovství ČR 2011 Skútr 70 racing

Pavel Gellner - vítěz MEZ Mistrovství ČR 2011 Skútr 70 racing

Pavel GellnerTaké po velice náročném víkendu v Chebu zůstává Pavel v čele MEZ MISTROVSTVÍ ČR SKUTR 70.

V pátek jezdce přivítalo slunečné počasí a úmorné vedro. Již odpoledne bylo jasné, že loňské časy budou překonány a samozřejmě pomohla i motivace v podobě účasti Lukáše Peška jako hosta v týmu našich soupeřů. Sobotní ráno přineslo ochlazení o více než 20°C a vytrvalý drobný déšť, což našemu jezdci příliš nesedělo a přišlo také několik pádů.

Stupně vítězůNa druhý měřený trénink začala trať osychat a rozhodli jsme se pro suché pneu. Když Pavel začal získávat jistotu a snižovat časy, přišel znovu déšt a s tím konec nadějí na lepší startovní pozici. Nedělní závody Pavel zahajoval ze sedmé pozice a věděl, že ho čeká těžká bitva. Byli před ním všichni nejrychlejší soupeři a zejména ST racing team, tentokrát posílený o Lukáše Peška. Zatímco Pavel bojoval o 6 pozici, špička závodu se vzdalovala, nevzdal se a po několika kolech dohnal ztrátu na tuto skupinu a postupně se přes ni dostal až za Lukáše Peška, před kterým už byl jen Ondra Honzák, který zvyšoval svůj náskok.

Pavel držel vysoké tempo, předjel Lukáše a začal se rychle přibližovat Ondrovi, ten začal dělat chyby a v další zatáčce havaroval. Pavel ubral plyn, aby zabránil srážce s ležícím skútrem a byl předjet dvěma jezdci. Na konci dalšího úseku bylo pořadí Pešek, Gellner, Gudába a při nájezdu před tribuny byli první dva jezdci těsně za sebou. Následoval nádherný souboj a Pavel se opět objevil v čele závodu. Při dalším souboji o vedení se Pavel dostal krátce mimo vozovku a konečný průjezd cílem byl: Pešek, Gudába ( Open ), Gellner.

Ve druhé jízdě se Pavlovi podařilo během prvních kol probojovat přes soupeře, ale Lukáš startující z Pole position mezitím zvětšoval svůj náskok na čele závodu. Pavel se pustil do stíhací jízdy, ve které dosáhl nejrychlejší kolo v závodě, ale náskok Lukáše už byl tak veliký, že se rozhodl zvolnit tempo a dojet si pro důležité body k zisku titulu MEZ MISTROVSTVÍ ČR SKUTR 70. V závěru závodu Lukáš upadl a Pavel získal celkové vítězství.

Videa a více informací o závodech:

Sport news

Motosport news