Get Adobe Flash player
News Aktuality

Aktuality

Pavel Gellner - vítěz MEZ Mistrovství ČR 2011 Skútr 70 racing

Pavel GellnerTaké po velice náročném víkendu v Chebu zůstává Pavel v čele MEZ MISTROVSTVÍ ČR SKUTR 70.

V pátek jezdce přivítalo slunečné počasí a úmorné vedro. Již odpoledne bylo jasné, že loňské časy budou překonány a samozřejmě pomohla i motivace v podobě účasti Lukáše Peška jako hosta v týmu našich soupeřů. Sobotní ráno přineslo ochlazení o více než 20°C a vytrvalý drobný déšť, což našemu jezdci příliš nesedělo a přišlo také několik pádů.

Celý článek...

Přešťastný Kubajz

Přešťastný Kubajz

Excelentní výkon na Grand Prix ČR v Brně

Tentokrát byla volba pneumatik i přes velké riziko správná a Jakub Kornfeil nejen díky tomu, ale i díky svému excelentnímu výkonu, dojel v Brně při své první domácí Grand Prix na fantastickém 5.místě.

S klidem se dá říct, že nejen uhájil čest českých barev při Grand Prix ČR v Brně a českou vlajku zapíchnutou v hrbu své kombinézy držel pořádně vysoko a při pořádné nůše štěstí z toho mohla být třeba i bedna. To bychom však od nováčka v MS, asi chtěli moc. Jeho výkon před domácím publikem a na domácí trati prostě nelze označit jiným slovem než excelentní.

celý článek na www.bikeracing.cz

Mistrovství Itálie - Misano

Mistrovství Itálie - Misano

Míra Popov

Míra Popov vyhrál třetí závod italského šampionátu v řadě a upevnil si vedení v celkové klasifikaci, na druhém místě tentokrát skončil jeho týmový kolega Romano Fenati.

Mistrovství Itálie GP 125cc - kvalifikace
  1. Miroslav Popov (CZE-Apriia) 1:46,258
  2. Romano Fenati (ITA-Aprilia) +0,249
  3. Alessandro Tonucci (ITA-Apriia) +0,311

Mistrovství Itálie GP 125cc - závod
  1. Miroslav Popov (CZE-Apriia) 17 kol / 30:47,433
  2. Romano Fenati (ITA-Aprilia) +3,395
  3. Niccolo Antonelli (ITA-Aprilia) +4,338

Mistrovství Itálie GP 125cc – průběžné pořadí 2010
  1. Miroslav Popov (CZE-Apriia) 94 bodů
  2. Armando Pontone (ITA-Apriia) 70
  3. Francesco Mauriello (ITA-Aprilia) 65

celý článek na www.bikeracing.cz

Skútraři odstartovali

Skútraři odstartovali

Sezóna skútrů

Sezóna skútrů se konečně rozjela naplno. Odstartovala před měsícem ve Vysokém Mýtě a po třech týdnech se atraktivní boje „malých motorek“ přesunuly do Písku.

Všichni účastníci Mezinárodního přeboru České republiky skútrů už byli před Mýtem pořádně nedočkaví. Připravené stroje a stoupající adrenalin u závodníků čekal, než budou vypuštěni k první tréninkové jízdě na okruhu. Ve Vysokém Mýtě se tradičně sešlo bohaté startovní pole včetně slovenských a polských závodníků, nechyběli zástupkyně něžného pohlaví, ani šampióni z loňského roku. Během zimy se událo i několik přestupů, například Ruda Kozel přeskočil z kategorie 50 racing do prestižních sedmdesátek, Karel Juřeňa zase putoval ze sériových padesátek do těch závodních. Velký boj se čekal od tradičních rivalů Ondry Honzáka a Jirky Velikovského, v openech se každý těšil na zajímavé kousky Honzy Němce a v padesátkách racing měl vládnout Jan Rejlek. Nakonec se objevili i nové tváře. Do sedmdesátek přišel nový tým Polini, ze nějž se na skútry posadili zmiňovaný Ruda Kozel a novic Pavel Gellner a padesátkový tým Rejlek Racing doplnil starší bratr Jakub.

celý článek na www.motorkari.cz

Míra Popov vystrčil růžky

Míra Popov vystrčil růžky

Evropský šampionát v Albacete

14 let a 7. místo v exkluzivním poli startujících jezdců při evropském šampionátu v Albacete, naprosto fantastická vizitka české silničářské naděje.

Na finálový závod mistrovství Evropy, který se konal ve španělském Albacete, se teprve čtrnáctiletý Míra Popov vydal trochu s obavami z nedoléčené a předčasně sundané sádry levého malíčku. Ošetřující lékař na dětské klinice nebyl z tohoto rozhodnutí nadšený, naopak mladému jezdci vyjmenoval veškeré možné komplikace, které by nastaly při možném pádu na ruku. „To mi zrovna moc optimismu nedodalo, ale vše bylo již zorganizované, a tak nezbylo než to jet zkusit a doufat, že při možném pádu na tu ruku nespadnu,“ vzpomíná Míra Popov na odjezd z České republiky.

„Při příjezdu do Albacete na nás čekalo příjemné počasí s teplotami lehce pod třicet stupňů a takovéto počasí vydrželo celý víkend,“ pokračuje své vyprávění mladý závodník. Páteční tréninky probíhaly celkem dobře a jak přibývala najetá kola, časy Míra tlačil pomalu dolů. „V páté zatáčce prvního volného tréninku přišel pád, kterého jsem se nejvíce obával. Vyjel jsem mimo stopu a už jsem šel na předek. Naštěstí vše dopadlo dobře a já se svezl jen po zadku.“

celý článek na www.bikeracing.cz

Více článků...

Sport news

Motosport news